Translate

subota, 28. veljače 2015.

Miniwash Karcher K 3.91 K 4.91



Ove godine, početkom veljače, naš miniwash slavi pet godina s nama, provedenih uglavnom sam, u mraku, nekorišten.
Ispravak, korišten je par puta, uglavnom prilikom posudbe prijateljima.

Četiri i pol godine to je stvorenje čubilo u ostavici, sve dok susjeda do nas nije počela graditi kuću. U početku sam svako toliko znala prebrisati prozore, međutim nakon nekog vremena jednostavno sam odustala. 

I, kako to obično biva kada se nešto zapusti, prozori se baš i nisu dali tako lako oprati, pogotovo ne utori, prelazi, ručkice. Moja se frustracija preklopila sa činjenicom da je muž bio kući, te predloži on meni da zajedno skinemo prozore, a on će ih sam oprati pomoću miniwasha. 

Uglavnom, svaki prozor, zapravo grilja, izgledala je kao netom izašla iz tvornice. Bili smo brzo gotovi, međutim meni vam se uvijek nekako činilo da za rukovanje time moraš biti astronaut, stoga nisam ni pokazala dublji interes.






Možda mjesec dana iza toga dešava se par situacija gdje se u meni jednostavno budi zanimanje za miniwashom. Pamtim da sam u jednom tjednu takoreći na svakom koraku susretala neku ženu kako pere auto ili tepih pomoću njega. Čak nije ni izgledalo teško. 

Kroz par dana kad su splasnuli utisci i nekako sam smetnula s uma sve u vezi te teme, prijatelj me zamolio ako mu mogu posuditi mašinu jer bi oprao kamenu kuću... Naravno, zašto ne? Vraćajući posuđeno donio je nekoliko fotografija sa sobom kako je kamena kuća izgledala prije, a kako nakon pranja... Nisam mogla vjerovati da se radi o istom kamenu i istoj kući.

Istog dana uzmem upute za rad  / korištenje u ruke - naravno ništa ne razumijem od općenitosti i opširnosti. Krenem malo istraživati, zalutam na kvarove i probleme, a nisam niti počela! ( http://www.forum.hr/showthread.php?t=673250 )

Uglavnom, odustanem, ali kako to obično biva zapravo nisam odustala samo sam privremeno odložila realizaciju, utoliko navrati prijatelj na kavu. Brže - bolje izvadim miniwash, samo da mi pokaže što ide u šta, uostalom - kako funkcionira?

Prejednostavno!!

U jedini slobodni utor/ rupu/ prazninu, kako želite, ide priključak s vodom. Jedino morate imati tu ajmo reći - plastiku, ona izgleda ovako:





Evo, malo sam vam izrezala, ako blog čitaju muškarci, vjerujem da vi znate, ali dame možda ne :)

Utakne se u predviđenu rupu, dakle tako osiguravate put vodi. U biti, logika: voda iz špine mora nekako ući u mašinu :)

Utor s četkom već je predviđen, osiguran, pričvršćen. Crna boja. Tu nemate što dirati.

Ostaje vam jedino priključak struje (strujni priključak ako želite), za to ćete trebati produžni kabel.

Miniwash se pokreće kada otpustite plastični kružić (crna boja, krug) i kada iza toga stisnete ručku, recimo pištolj.






























Mala digresija: između dvije ruže niknuli krompiri ....  :D
Lijeva strana :)















To koliko je taj stroj moćan i savršen, neopisivo je. Doslovno gdje god da uperite  mlaz iste sekunde blato i prljavština nestaju.

Vezano za kokošinjac, nekih tjedan dana bio je kristalno čist, bez ikakvih mirisa i miomirisa, nešto neopisivo. Vjerujem da takve generalke također suzbijaju razmnožavanje tekuta, posebno ako se drveni dijelovi dobro operu. 

Nisam koristila nikakav deterdžent ili šampon radi trave, povrća, ruža itd. u tom trenutku, ali nema ni potrebe, mlaz uništava sve pred sobom.

O sigurnosti se može mnogo toga reći. 

Svakako preporučujem zaštitne naočale te sigurnu odjeću i obuću. Mlaz se u određenim situacijama, recimo kod pranja stepenica ili uz rub nečeg strahovito odbija, nemojte se čuditi ako vas ta hladna voda doslovno opeče.

Samo što nije proljeće, sada svi mi naveliko pospremamo, čistimo i zračimo, pripremamo, ako vam je miniwash ipak neizvediv izdatak, koliko vidim može se iznajmiti, primjerice -  http://orcushilt.com/visokotlacna-pumpa-za-vodu-mini-wash-150-bar/

Iskreno, nisam baš imala osjećaj da mi je "toliko" prljavo, ali drago mi je što sam u međuvremenu prestala svakog dana sve prolaziti vodom, radije samo pometem, a jednom mjesečno navalim na sve miniwashom. U početku, trebalo mi je dosta vremena da se sve lijepo očisti, ali kako sada iako bude zamazano, uopće nije baš tako strašno, ide dosta brzo.

Ne maltretiram puno, 15 minuta pa pauza, obično sve bude oprano kroz dva sata.

Same riječi hvale za miniwash, naravno držite se uputa proizvođača, ovo neka vam samo bude mali bonus i motivacija.

Do čitanja :))






Nema komentara:

Objavi komentar