srijeda, 29. siječnja 2014.

Ne vjeruj osobi koja ne voli breskve

Breskva je žrtva diskriminacije.

Nekako, marelica odnosi svu pozornost (pekmez od marelica, suhe marelice..) a nektarini teže izbirljivi (nema dlačica).

Od prošlog ljeta razvlačim teglice domaće marmelade od breskve (neprskana, organska) poput ponosnog preppersa, a nedavno sam se odlučila poigrati sa štrudlom.

Pripremala sam uobičajenu štrudlu s uobičajenim jabukama i višnjama (meni višnje, mužu jabuke) i pomislim trebala bih pokušati sa breskvama, ovo su tako dosadni okusi.

Na jedan omot lisnatog tijesta utrošim oko tri limenke breskve - trenutno nema svježih.

Dakle, jedan list jedan red, vrijeme pečenja uglavnom kako piše na omotu, jedino sam dodala malo grožđica umočenih u rum, ispečeno poslužila toplo uz sladoled od vanilije, posula mrvicama keksa i mljevenih oraha te prelila čokoladu. U biti, poput domaće verzije McDonald's cool pite.

Čak bi se dalo malo  poigrati i sa cimetom.

Vezano za orahe, dodajem ih u sladoled, palačinke... Sve što ima oraha i malo čokolade može biti samo odlično.

Naravno, vjerujem da bi se kompot mogao skuhati (recimo limenka, dvije) zajedno sa sokom, možda čak i dodati puding od vanilije ili samo gustin, ali najbolje je kada ima čim manje namirnica; ukusnije je.






Veseli me spontana amerikanizacija, žrtva sam Pinteresta i baš uživam ondje, ali nekako je i stvarnost ljepša.


Nema komentara:

Objavi komentar