petak, 14. ožujka 2014.

Dani osunčane vode, prvih zmija i vrtlarenja

Od prirode, na okupu je sve ono što volim.
Dan se produžio, ranije sviće, možeš se sunčati, a i dalje navečer palim vatru, noći su svježe. Ne znam volim li više ovaj dio godine, ili sredinu jeseni?
Svakog dana pijem osunčanu vodu koja ima brojne pozitivne prednosti, ako dosad niste kušali istu, vrijeme je da krenete, nikad nije kasno.
Već sam imala nekoliko bliskih susreta sa zmijama; naravno brala sam šparoge u šumi uz nekoliko napadaja panike, tjeskobe, ankcioznosti, straha... Ali šparoge s jajima obrok je za koji ako treba i ginem.

I ja sam samo obično ljudsko biće koje želi nešto za ništa.
A u praksi je to ipak malo teže izvedivo.

Nabavila sam štap za zmije (još mi nije baš jasno čemu on služi pa imam uz sebe i sjekiru), nosim hlače od gume, gumene čizme, a pridruže mi se psi i mačke; i nekako izguramo.

Nego, sjećate se Teodora, televizije, groma, HEP-a i dokazivanja sniženja napona? Nekako, sve je zvučalo kao rekla - kazala? Uglavnom, HEP nam je priznao popravak TV-a, upravo jutros uplaćeni su nam novci, čitav iznos popravka! Za one koji od nedavno prate blog, morate skrolati prilično ispod da biste pohvatali konce.

Ako sam nekome pomogla u budućnosti: sretna sam!

Imam pet pijetlova, Niđica, Šareni, Bjež'mo, Prikriveni 1 i Prikriveni 2. Sve u svemu, mislim da unazad nekoliko tjedana nitko od susjeda ne kasni na posao, a ovi što su mislili ostati malo duže u krevetu, nagađam da im prisjedne. Uostalom, od 9 do 15 sati toliko je vruće, da ako nešto misliš raditi oko kuće, to je doslovno sad ili nikad.

U skladu s time, stiglo mi je 16 kubika zemlje koje ću na lopatu mic po mic prebaciti u niz s voćkama. Sva iskustva i sve trikove u vezi toga opisat ću u blogu, koji sada ide na godišnji, odnosno moram se posvetiti radovima. Tako da nekoliko tjedana neće biti novih tema, eventualno kakav recept kao znak života i da nisam pala mrtva ispod sunca okopavajući teren.

Uslijedit će i detaljniji opisi kako njegovati i othraniti koke i patke, jer sam i godinu dana pametnija, odnosno shvatila sam što trebaju, vole, žele... Također ću se posvetiti temi kako zaklati kokoš, patku, tuku, pijetla, te kako ih očistiti. Iako, mogu opisivati i opisivati, ali kad sami probate to je najbolja škola.




Ne znam možete li si predočiti kolike su to planine zemlje stigle, te koji me posao očekuje. Znači, iz desnog dijela zemlju prebacujem u lijevi, po čitavom dijelu gdje su voćke.
Nadam se da ću uspjeti.


Ti neki trenuci  prvotne nesigurnosti: smotana zmija ili ukopana kornjača?


Naravno, kako ništa ne prepuštam slučaju, priprema je vrlo važna stavka i naravno moram paziti  da mi ne padne razina šećera u krvi... @mornarka nadam se da znaš da su od jučer RitterSport čokolade u Mulleru 5,50 kn? U toku si sa (čokoladnim) vijestima u zemlji?

Dakle, svakog dana nagradit ću se jednom čokoladom :)




U ovoj fazi moram vidjeti kako ću smjestiti pijetlove, jer jedno je imati figuru nasuprot ulaznih vrata i slijediti feng - shui, a drugo je razdvajati ih kad se potuku do krvi.






















Međutim, okončajmo prvu sezonu bloga duhovito, prpošno i optimistično.

Okončala sam proljetno čišćenje kuće unutra, a boravak na Pinterestu pomogao je u sortiranju i prepravcima svega onog čime sam okružena. Ne samo što sam sve što imam ili iskoristila ili - bacila, dakle nema nepotrebne krame, nego sam i u aranžiranju cvijeća otišla korak dalje; ondje sada držim zataknute pozitivne afirmacije.

I naravno, opet nezaboravan osjećaj smijeha, ostvarenja i zabave: stigle su preostale kapice za koke, a dobila sam i koku te cvjetić... Svakako ću naručiti nekoliko cvjetića, mislim da ni koke ne bi imale ništa protiv!

Oduševljena sam izradom kapica, tako su pažljivo napravljene da sam po primitku istih bila duboko ganuta...

Uživajte i do čitanja  :*




























P.S. naravno, složila sam si i popis pjesama koji će treštati s terase za vrijeme kopanja ;)







 

Nema komentara:

Objavi komentar