četvrtak, 27. veljače 2014.

Rekao mačak ogledalu: "Moje ime je Mačak, Modni Mačak"

Iako ima dana kada bih se najradije pokrila poplunom po glavi i ne bih ustajala iz kreveta do kraja života, ali obaveze prema peradi guraju me naprijed. 
Koke su  jednostavne. Daš im jesti, piti, omogućiš im da vide sunce i odmore se tijekom noći, i to je čitava filozofija. Baciš im komadić stare jabuke, one se rastrče, sretne.

Psi i mačke traže šetnju, potrebno im je druženje sa mnom kao gazdom, tako se povezujemo i produbljujemo odnos. Iziskuju maženje, pričanje, tepanje.

Volim ih svih jednako. Do svakog od njih mi je stalo, iako prisutno pravilo 'tko je bliže oltaru...' znači samo da će onaj koji je meni bliže biti više fotografiran, i imat ćemo selfie iz kupatila.

Svoje životinje ne promatram kao zaradu, jer zarade nema. Zasad.

Mišljenja sam da će sve ono što sam naumila biti ostvareno kroz desetak godina, tako da nema druge nego čekati plodnija vremena. 

Lijepo je uzeti psa, jednog, odlukom po principu pismo - glava, otići s njim u grad, do knjižnice, popiti kavu, raditi oko kuće, oko koka, slagati drva, grabljati i paliti, birati jaja za kupce, piti čaj s njima na terasi i čavrljati. 

Dosad sam od voćki skupila jednu trešnju, krušku, jabuku, smokvu a prošli put u Benkovcu nabavila sam i stablo badema. Lani sam ubrala dvije kruške, trešnje su izgrizli mravi (nisam na vrijeme zaštitila), smokva je niska i rodila je, ali koke su sve iskljucale, jabuka je samo procvjetala. Ove godine nadam se da će biti plodnije, jer vrijeme ide i sve se mijenja, raste i napreduje.



Neki grafiti, poput detektora osjećaja duboko unutra..
Strpljivo me čeka ispred Gradske knjižnice...




Smatram da su moje životinje inteligentne i napredne. One su naprosto čudo, lukave mudrice. 
Realno, najmanje znam o mačkama, i nije mi jasno zašto moraju uporno hodati po stolu, ali divim se njihovoj spretnosti i umiljatosti. 

Cijepljene su, imaju mačje putovnice, nemaju nijednu igračku ili lopticu, samo grebalicu koju rijetko koriste jer kanže oštre po drveću, drvima i paletama. Igraju se s mrtvim miševima koje ulove i kukcima, tako da..

Primjerice, imam susjedu koja toliko obožava svojeg mačka- taj je najbolji u svemu. Legenda kaže da je donio svoju djecu, netom okoćene mačiće, jednog po jednog, u zubima, njoj. "On je znao da će oni umrijeti ako ih ona ne othrani".

Njen mačak između ostalog pogledom liječi i migrenu. 

Vidjela je kako se njen mačak pari s mojim mačorima, na što sam joj odvratila, da, vidjela sam jučer vašeg super mačka, vozio je tegljač.

Međutim, istina je. 

Mačori su mi, zajedno s ostalima, posve gay.
I s obzirom da su Dave i Bono dva brata, Bibinjca, imamo i incest u igri.

Nemam eksplicitne fotografije jer ih razmičem kada ih zateknem, ali možda i napravim set fotografija, zasad ne uspijevam zauzeti stav oko tih prizora.




Sjećate se svih onih hvalospjeva na početku bloga, o farmerskim mačkama i psima? To vrijedi i dalje, jednostavno u kraju nema ženki  i mužjaci se snalaze kako znaju. Jednostavno, kao kod opravdavanja preljuba, to je potreba
Navodno, nitko ne udomljava ženke koje nisu sterilizirane, ali jednom naiđe neka, i tada priroda nakratko uspostavi hetero ravnotežu. 

Meni je sve to simpatično, onako baš Brokeback Mountain, dok muž misli kako moram biti posebna u svemu, pa tako i u tome.

Inače, kornjače koje imam dvospolne su, veća bi mi trauma bila da su mačke bolesne, jedino mi je gnjavaža što ih stalno razmičem kada su u klinču.




Ovaj Uskrs nastojat ću učiniti najljepšim dosad, jest da je daleko, ali biti će prije vremena da traje duže i u duhu mojeg kičastog izričaja. Nikad od mene minimalist.

Pačja jaja, tako zlatna u svim slasticama i jelima, zadovoljit će i najveće sladokusce. Već sam počela naveliko eksperimentirati s njima.

Neka ovo nadolazeće proljeće bude sretno, obilno i bogato, privucite najbolje simbolima jaja, koki, pjetlova, patki, pticama.

Boravak na Pinterestu ohrabrio me da ove godine sama ručno iskombiniram vijenac za vrata, možda baš i nije neki, malo je pijan i ukrivo, ali je Prvi.

Do čitanja :*








Nema komentara:

Objavi komentar